2840 M biotechnológia a farmakológia

Študijný odbor biotechnológia a farmakológia je inovovaný študijný odbor, ktorý zabezpečuje vzdelávanie a výchovu kvalifikovaných odborníkov v oblasti farmaceutických a potravinárskych produktov, kontroly a distribúcie daných produktov a v oblasti ich laboratórneho výskumu.

 CHARAKTERISTIKA ODBORU

  Obsah vzdelávania reaguje na nové trendy rozvoja farmaceutického, potravinárskeho a biotechnologického priemyslu, mikrobiológie, biochémie, ochrany životného prostredia, medicíny, výživy ako aj odborov, ktoré s týmito odvetviami súvisia a využívajú ich.

  Získavaním vedomostí a praktických zručností pri výrobe a manipulácii s biotechnologickými a farmaceutickými výrobkami je absolvent pripravený na činnosť technológa, kontrolóra resp. laboranta, je schopný pracovať v podnikoch s biotechnologickými, potravinárskymi a farmaceutickými výrobkami, v biotechnologických, mikrobiologických a farmaceutických laboratóriách, štátnej správe, v súkromnom podnikaní.   

 Študent sa naučí, čo je podstatou potravín, ktoré potrebujeme pre našu existenciu, z čoho a akým spôsobom sa vyrábajú liečivé látky, odhalí tajomstvá života mikroorganizmov, pootvorí dvierka do základov medicíny a výživy, a nakoniec si osvojí základy ochrany životného prostredia.

Absolvent študijného odboru biotechnológia a farmakológia nadobudne nasledovné kompetencie:

  • vykonávať činnosti spojené s biologicko-medicínskymi dejmi
  • vykonávať rozbory potravín, surovín a liečiv
  • vedieť sa orientovať vo výskume a vývoji biotechnologických procesov
  • vypracovať základnú pracovnú dokumentáciu
  •  pracovať s komunikačnými technológiami

 

Absolvent tohto študijného odboru je dobre pripravený
aj na vysokoškolské štúdium 
najmä prírodovedného a farmaceutického zamerania.

Spolupráca

Naša škola má vytvorenú dlhoročnú spoluprácu so Slovenskou Poľnohospodárskou Univerzitou v Nitre, so Slovenskou technickou univerzitou v Bratislave, s Fakultou zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne a s mnohými firmami a inštitúciami zameranými na farmakológiu, potravinárstvo a biotechnológie, kde študenti absolvujú povinnú odbornú prax, ale aj exkurzie a stáže.


Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31